Kommuneplantillæg 35 for natur og boliger ved Dåstrup er vedtaget endeligt
Byrådet har på møde den 21. maj, punkt 107, vedtaget kommuneplantillæg 35 for natur og boliger ved Dåstrup.
Afgørelse
Viby og omegn
3. juli 2025
5. juni 2025
Hvad er visionen for området, og hvad muliggør kommuneplantillægget?
Kommuneplantillægget har til formål at udlægge et 20 ha stort areal mellem Viby og Dåstrup til skov og ny natur (ramme 6.F.430). Dertil er formålet at muliggøre planlægningen for en mindre boligudbygning med op til 30 tæt-lave og åben-lave boliger i tilknytning Dåstrup (ramme 6.B.264). Forud for etablering af ny bebyggelse skal der laves en lokalplan for boligområdet.
Hvordan er høringen gået?
Både høringssvar og bemærkninger fra borgermødet er præget af generel begejstring for en ny bynær skov. Der er fremsendt konkrete ønsker og forslag til skovens udformning, og bemærkningerne tages med i det videre arbejde frem mod en realisering af skoven. Omvendt udtrykkes utilfredshed med, at der samtidig kan planlægges for nye boliger i området. Bemærkninger herom går primært på bekymring for udsigt fra nærmeste naboer, bekymring for trafikal afvikling samt
Side 2 af 3
ønske om flere seniorboliger. Dertil er et generelt ønske, at boligrammen enten tages ud af planen eller flyttes til en anden placering med færre naboer.
Med baggrund i høringssvarene er der foretaget en række ændringer i kommuneplantillægget:
- Ramme 6.B.264 - boliger ved Dåstrup reduceres i omfang fra 3,5 ha til 2,5 ha.
- Ramme 6.F.430 - skov ved Dåstrup udvides tilsvarende, og det muliggøres, at der inden for rammen kan etableres adgangsvej mm. på et mindre areal i tilknytning til boligerne.
- Maks. bebyggelsesprocent for ramme 6.B.264 øges fra 20% til 25% for området som helhed.
- Der fastsættes bestemmelser om, at boliger i første række til ramme 6.BP.231 ikke må opføres i mere end 1 etage og med en højde på maks. 6,5 meter.
- Der tilføjes supplerende redegørelse for boligrammens omfang og placering samt hensyn til produktionserhverv
Materiale
Hvis du vil klage
Du har mulighed for at klage over kommunes afgørelse om kommuneplantillæg 35 inden den 3. juli 2025 kl. 23.59.
Klagevejledning
Kommunens afgørelse efter planloven kan påklages til Planklagenævnet for så vidt angår retlige spørgsmål. Det vil sige om retsregler og –principper er fulgt. Der kan ikke klages over planens indhold. Klage har ikke opsættende virkning. Det betyder, at afgørelsen må udnyttes, før klagesagen er afgjort, med mindre klagenævnet bestemmer andet.
Klageberettigede er enhver med retlig interesse i sagens udfald samt af landsdækkende foreninger og organisationer, der som hovedformål har beskyttelsen af natur og miljø eller varetagelsen af væsentlige brugerinteresser inden for arealanvendelsen jf. planlovens §§ 58 og 59.
Hvis du ønsker at klage over en afgørelse, kan du klage til Planklagenævnet via Klageportalen, som du finder et link til på www.borger.dk og www.virk.dk.. Du logger på, ligesom du plejer - typisk med MitID. Klagen sendes gennem Klageportalen til Roskilde Kommune.
Klagefristen er 4 uger fra afgørelsens offentlige bekendtgørelse på Roskilde Kommunes hjemmeside samt Plandata. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for kommunen i Klageportalen. Det er den, når klager har godkendt og indbetalt gebyr senest kl. 23.59 på den dag, hvor klagefristen udløber.
Når du klager, skal du betale et gebyr. Du betaler gebyret med betalingskort i Klageportalen. Gebyret tilbagebetales, hvis klageren får helt eller delvist medhold.
Planklagenævnet afviser som udgangspunkt en klage, der kommer uden om Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til Planklagenævnet. Nævnet afgør herefter, om du kan fritages for at bruge klageportalen. Se betingelserne for at blive fritaget www.naevneneshus.dk.
Kommunens og Planklagenævnets afgørelser kan indbringes for domstolene inden 6 måneder fra afgørelsens offentlige bekendtgørelse.